facebook tracking
Avdeling

Customer Operations

Connect
CO

Med kunden i fokus!

Customer Operations består av ca 220 ansatte fordelt på fire team og vårt oppdrag er å samarbeide hver dag for å møte kundens opplevelse fra dagen før! 

Vårt mål er å levere PayEx-tjenester til våre kunder med den beste kundeopplevelsen. Vi har ansvar for levering av våre tjenester til kunden og sluttkunden - fra skriftlig avtale til kunden har betalt fakturaen for utførte tjenester. Vi er ansvarlig for håndtering av administrativ informasjon, besvare samtaler, mail og for dialog i sosiale medier med våre kunder og deres kunder.

For å kunne skape gode forutsetninger i møte med våre kunder og sluttkunder utvikler vi stadig vår dialog og vår kommunikative evne innenfor rammen av det verdifulle kundemøtet. Vi arbeider også med en metode for kontinuerlig forbedring, der fokuset er på å måle og følge opp leveransen vår for å bli bedre, arbeide smartere og kontinuerlig øke kvaliteten på leveransen til våre kunder. I Customer Operations er kunden i fokus og vi streber alltid etter å gi best mulig service på alle punkter. Er du serviceorientert, og har evne til å se kundens behov, er løsningsorientert og liker å samarbeide så er du rett for oss! Vi gir deg muligheten til å utvikle deg og vokse gjennom roller der du får ansvar, muligheten til å jobbe med forbedringer og være involvert i beslutninger. Du kan også gjøre karriere innenfor rollen som Kunderådgiver, men kan også utvikle deg videre til andre områder som leder eller spesialist.

Kompetanseutvikling

Det er din drivkraft og dine interesser som er avgjørende for hvordan din utvikling på PayEx kommer til å bli. Hos PayEx finnes det ingen ferdig mal for hvordan din karriere kommmer til å se ut. Ut i fra rollebeskrivelser og individuelle målplaner som du og teamlederen sammen tegner opp, sikrer vi at du får forutsetninger i form av støtte og mulighet til å bygge på nødvendig kunnskap.

En karriere i PayEx kan se forskjellig ut. Kanskje du vil spesialisere deg innen et område eller satse på å utvikles innen lederskap? Et alternativ kan være å utvikles gjennom å bygge en bred kunnskap ut i fra PayEx ulike forretningsområder. Vi forventer oss at du tar vare på de mulighetene som finnes for å utvikle deg selv og din kompetanse. Det belønner deg og hjelper deg samtidig på best mulig måte bidra til PayEx forretninger.


Jobber du allerede i PayEx Norge ?

Bli med oss i rekrutteringen og finn din neste kollega.

email
@payex.com
Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor