facebook tracking
Avdeling

Administrasjon

Connect
Administrasjon

Vi tar hånd om PayEx!

Administrasjonsavdelingen inkluderer de team som i hovedsak støtter organisasjonen. De som hører til avdelingen er:

  • Eiendom
  • Innkjøp
  • Kontoradministrasjon
  • HR

HR er blant annet ansvarlig for å sikre at våre ansatte trives og rekruttere rett person til riktig stilling. Det er et kontinuerlig arbeid med å følge opp arbeidsmiljøet, og vi har et stort ansvar for å følge opp trivsel, helse og sykefravær.

Vår innkjøpsavdeling sikrer at vi har riktig leverandøravtale basert på virksomhetens behov. Her jobber vi mye med å bygge relasjoner, både internt og eksternt.

For alle som er en del av administrasjonen, er vår nøkkelord relasjoner. Vi møtes og jobber daglig med andre mennesker, og uavhengig av hvilke områder du vil jobbe i, trenger du en serviceinnstilt tilnærming og kreativ ånd. Men minst like viktig er at du er en person som er strukturert, analytisk og har et øye for detaljer. 


Møt våre medarbeidere

Kompetanseutvikling

Det er din drivkraft og dine interesser som er avgjørende for hvordan din utvikling på PayEx kommer til å bli. Hos PayEx finnes det ingen ferdig mal for hvordan din karriere kommmer til å se ut. Ut i fra rollebeskrivelser og individuelle målplaner som du og teamlederen sammen tegner opp, sikrer vi at du får forutsetninger i form av støtte og mulighet til å bygge på nødvendig kunnskap.

En karriere i PayEx kan se forskjellig ut. Kanskje du vil spesialisere deg innen et område eller satse på å utvikles innen lederskap? Et alternativ kan være å utvikles gjennom å bygge en bred kunnskap ut i fra PayEx ulike forretningsområder. Vi forventer oss at du tar vare på de mulighetene som finnes for å utvikle deg selv og din kompetanse. Det belønner deg og hjelper deg samtidig på best mulig måte bidra til PayEx forretninger.


Jobber du allerede i PayEx Norge ?

Bli med oss i rekrutteringen og finn din neste kollega.

email
@payex.com
Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor